Eğitim Sitesi

Biomas Enerji Nedir? Biomas Enerji Hakkında Kısaca Bilgi

Biomas Enerji Terimi Hakkında Bilgiler

Coğrafya Terimi Olarak Biomas Enerji:

Bitkisel ve hayvansal ürünlerden elde edilen enerji.

 

    Benzer Coğrafya Terimleri

    Aysberg: Kara buzullarının denizlere kadar sarkarak deniz içerisinde kopması ile oluşur. Kopan buzullar deniz içerisinde yüzmeye başlar. Yoğunluğu suyun yoğunluğundan fazla olduğundan az bir kısmı su yüzeyinde kalırken önemli bir kısmı su altında bulunur. İngilizce iceberg kelimesinin, dilimızde okunuş şekliyle girmiş durumu. Ingilizce ve Almanca ayrı yazılış fakat benzer okunuş gösteren bu kelimenin Türkçe karşılığı buz dağıdır (Buz dağı) Buzullardan kopup, denize kadar ulaşan kalın buzul parçaları deniz içinde ilerlemeye devam eder. Buzun yoğunluğu, deniz suyunun yoğunluğundan az olduğu için su tarafından kaldırılır. Yüzlerce metre kalınlıkta ve kilometrelerce uzunluktaki bu buz dağlarına aysberg denir.

    Çökelme: Sular içerisinde, erimiş bulunan bazı maddeler çeşitli şartlara uygun olarak zamana ve yere bağlılık şartıyla çökelirler, bunlara çökelti denir.

    Hayvancılık: Evcil hayvanlar yetiştirerek onların her çeşit ürünlerinden, kimilerinin de güçlerinden yararlanmayı amaçlayan ve geniş anlamda tarımsal yaşamın bir kolu sayılan etkinlik.

    Meridyenlerin Özellikleri: 1. Başlangıç meridyeni İngiltere'de Greenwich gözlem evinden geçen meridyendir. 2. Başlangıç meridyeninin 180 tane doğusunda, 180 tanede batısında olmak üzere 360 adet meridyen yayı vardır 3. Meridyenler, 360 derece olan Ekvator çemberinin birer derecelik aralıklara ayrılmasıyla oluşturulmuştur. 4. Bütün meridyenlerin boyları bir birine eşittir. 5. Meridyenler kuzey-güney doğrultusunda uzanırlar. 6. Bütün meridyenler kutuplarda birleşir. 7. Bir birine komşu iki meridyen dairesi arasındaki uzaklık ekvatorda yaklaşık 111 km'dir, Bu uzaklık kutuplara doğru gidildikçe azalır. 8. Meridyenler aynı paralel üzerinde bir birine eşit uzaklıktadır. 9. Ardışık iki meridyen arasındaki yerel saat farkı 4 dakikadır.(Türkiye 26 - 45 Doğu meridyenleri arasındadır.45 - 26=19x4=76 dakika. Türkiye'nin en doğusuyla en batısı arasında 76 dakikalık yerel saat farkı vardır. 10. Başlangıç meridyeninin doğusunda kalan meridyenlere doğu meridyenleri, batısında kalan meridyenlere batı meridyenleri denir. 11. Dünya batıdan doğuya döner bu yüzden doğudaki meridyenlerin yerel saatleri, kendilerine göre batıda olan meridyenlerin yerel saatlerinden daha ileridir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Coğrafya Terimleri Sözlüğü