Eğitim Sitesi

Bileşim Nedir? Bileşim Hakkında Kısaca Bilgi

Bileşim Terimi Hakkında Bilgiler

Kimya Terimi Olarak Bileşim:

Kimyasal bileşiği oluşturan elementlerin sayısal değeri.

 

Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimi Olarak Bileşim:

Meclisin bir günlük toplantı süresi.

 

    Benzer Kimya Terimleri

    Aktarma(dekantasyon): Çöktürme işleminde tamamen çöken kısmın üstünde kalan sıvının bulandırılmadan başka bir kaba taşınması.

    Kimyasal Olay: Maddelerin birbirleriyle etkileşerek başka maddelere dönüşmesine kimyasal olay denir. Kimyasal olayda yeni ürünler oluştuğu için kullanılan maddelerin özellikleri kaybolur. Kimyasal olaylar arasında element ya da bileşikler arasında gerçekleşen elektriksel etkileşmeye de kimyasal reaksiyon denir. Kimyasal reaksiyonlarda; reaksiyonda kullanılan maddelere giren (reaktif) denirken, reaksiyon sonucu oluşan yeni maddelere de ürün adı verilir. Reaksiyona giren ve sonuçta oluşan ürün maddeler birbirinden farklıdır.

    Ametal: Metal özelliği göstermeyen ısıyı ve elektriği iyi iletmeyen periyodik tablonun sağ tarafındaki elementler. Atomları az sayıda elektron alarak anyon oluşturan, periyodik cetvelin 4A, 5A, 6A ve 7A grubunda bulunan ve kendi aralarında bileşik yapabilen elementler.

    Fraksiyonlu Distilasyon: Bir karışımdaki kaynama noktaları birbirine çok yakın maddelerin farksiyon başlığı kullanılarak ayrıştırılması (saflaştırılması) olayına fraksiyonlu distilasyon denir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Kimya Terimleri Sözlüğü