Eğitim Sitesi

Bezzaz Nedir? Bezzaz Hakkında Kısaca Bilgi

Bezzaz Terimi Hakkında Bilgiler

Tarih Terimi Olarak Bezzaz:

Kumaş alıp satan kimse, manifaturacı.

 

    Benzer Tarih Terimleri

    Artı Ürün: İnsanların ana ihtiyaçlarının karşılanması için inşaat malzemesi, kumaş, yiyecek, içecek gibi malzemelere ihtiyaçları vardır. Bu ana ihtiyaçlar tam olarak karşılandıktan sonra üretilen ürünler artı ürün olarak adlandırılmaktadır. Artı ürün ihtiyaç dışı olarak fazla üretilmiş ürünlerin bütünüdür. Artı ürün, eski çağlarda madenin gelişmesiyle, madeni aletlerin insan yaşamına dâhil olması sonucunda ortaya çıkmıştır.

    Malul Gazi: Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarından; Türkiye Cumhuriyeti Devleti sınırlarını korumak ve güvenliğini sağlamak görevi ile harpte veya devletin bekasını hedef alan terör örgütlerine karşı yurtiçi ve yurt dışı mücadelede her çeşit düşman veya terörist silahlarının tesiriyle veya harp bölgesindeki harekât ve hizmetler sırasında, bu harekât ve hizmetlerin sebep ve tesiriyle yaralanarak tedavileri sonucunda sakatlığı rapor ile kesinleşenleri ifade etmektedir.

    Kafes: Topkapı sarayında padişah oğullarının XVII. yüzyıl başlarından beri bir çeşit tutuklu yaşamı sürdürdükleri, yüksek duvar ve şimşir ağaçları ile çevrili, harem dairesine bitişik ve bir çok odalarla oniki bölümden oluşan yapıdır. Aynı zamanda Fatih Sultan Mehmet Dönemi'nden itibaren Divan-ı Hümayun toplantılarını hükümdarın izlediği ve içi görülmeyen yerdir.

    Öşri Arazi: Müslümanlara ait olan topraklardır ve Aşar (Öşür) vergisi öderlerdi.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Tarih Terimleri Sözlüğü