Eğitim Sitesi

Beyan Nedir? Beyan Hakkında Kısaca Bilgi

Beyan Terimi Hakkında Bilgiler

Emlak ve Gayrimenkul Terimi Olarak Beyan:

Üçüncü kişileri aydınlatmak, bilgilendirmek ve özellikle uyarmak amacıyla tapu kütüğündeki özel sütununa işlenen taşınmazın hukuki durum ve akıbetini gösteren belirtmelerdir.

 

Trafik ve İlk Yardım Terimi Olarak Beyan:

Bildirme, açıklama.

 

Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimi Olarak Beyan:

Bildiri, Bildirmek.

 

    Benzer Emlak ve Gayrimenkul Terimleri

    Daire: Yapılarda aynı çatı altında birden fazla yapılan bölümlerden her birine denir.

    Mirasın İntikali: Tapu sicilinde kayıtlı malikin ölümü halinde, mülkiyet hakkının mahkemeden alınmış veraset senedinde belirtilen mirasçılarına Medeni Kanunun hükümlerine göre intikal suretiyle tescili işlemine mirasın intikali denir. Esas itibariyle miras, murisin (miras bırakanın) ölümü anında tescilsiz olarak mirasçılarına geçmiş sayılır. Tapu sicilinde yapılan işlem, hak doğrucu olmayıp şekli bir işlemdir. Miras iştirak halinde veya müşterek mülkiyet olarak mirasçılar adına tescil edilebilir, müşterek mülkiyet olarak tescil edilebilmesi için tüm mirasçıların veya vekillerinin tapu sicil müdürlüğüne gelerek talepte bulunmaları gerekir.

    Muvakkat Şerh: Bir taşınmaz mal üzerinde ayni bir hak iddia edene hakkını ispat edebilmesi için veya bir tapu işlemi yaptıracak olanın eksik belgesini tamamlayabilmesi için kendisine süre verilerek kesin tescil yapılıncaya kadar yapılan geçici tescildir.

    Mirastan Feragat: Miras hakkından vazgeçme.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Emlak ve Gayrimenkul Terimleri Sözlüğü