Eğitim Sitesi

Baz İstasyonu Nedir? Baz İstasyonu Hakkında Kısaca Bilgi

Baz İstasyonu Terimi Hakkında Bilgiler

Teknolojik Ürünler Terimi Olarak Baz İstasyonu:

Bir mobil telefon sisteminde yer alan radyo istasyonu.

 

    Benzer Teknolojik Ürünler Terimleri

    Dual View Tv (Çifte Ekran Özelliği): Polarize 3D teknolojisi ile ekranda yan yana yada üst üste konulmuş biraz farklı açılardan çekilmiş iki görüntünün TV tarafından üst üste konularak pasif gözlüklerle iletilmesine denir. Aynı anda tam ekran olarak iki kanalı birden izlemeyi sağlayan TV teknolojisidir. Bu teknoloji aynı zamanda multiplayer oyunları da daha gerçekçi ve zevkli oynamayı sağlar. (iki oyuncu kendi oyunlarını tam ekran olarak görebilir.) İzleyiciler özel gözlükle kendi kanalını izleyebilir. Telsiz kulaklıkla da yayının sesini alır. Mesela evde eşlerden birisi maç izlerken diğeri aynı anda dizi izleyebilir.

    GSM: Global System for Mobile Communications (Mobil İletişim İçin Global Sistem), dünya genelinde mobil iletişim için en yaygın kullanılan teknoloji standardıdır ve abonelerin dünyanın çoğu yerinde telefonlarını kullanmalarına imkan verir.

    Parlaklık (ANSI-lümen): Görüntünün genel yoğunluğunun ölçü birimi. Parlaklık değeri düştükçe görüntü koyulaşır; parlaklık değeri yükseldikçe görüntü açıklaşır.

    Otomatik Ses Kontrolü: Kanal değiştirirken, televizyonun farklı kanallardaki yükselen ve alçalan faklı ses düzeylerini otomatik olarak algılayıp aynı seviyeye ayarlamasıdır.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Teknolojik Ürünler Terimleri Sözlüğü