Eğitim Sitesi

Bastırma Nedir? Bastırma Hakkında Kısaca Bilgi

Bastırma Terimi Hakkında Bilgiler

Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimi Olarak Bastırma:

1- Belirli ruhsal etkinlik ve süreçleri, kişinin isteği dışında bilinçaltına itmesi ya da bu itilenlerin bilinç alanına çıkmasının önlenmesi.

2- Anılar ve güdülerin bilince çıkmalarına izin verilmediği, ancak bilinçaltı düzeyde etkin oldukları bir psikolojik süreç. Kaygı ve engellemeye tepkilerden bir tanesi de bastırmadır.

 

Güreş Terimi Olarak Bastırma:

Tek veya çift dalarak rakibi alta alma.

 

    Benzer Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimleri

    Tanzimat: Sultan Abdülmecit zamanında, 1839'da Gülhane Hattıhümayunu adıyla anılan bir fermanla ilan edilen, yönetimi iyileştirme tasarısı ve bu iyileştirmenin yapıldığı dönem.

    Hiyerarşi: 1- Tüm gücün en geniş ölçüde en üst kademede bulunandan en alttakine doğru sıralandığı sosyal örgütleniş biçimi. 2- Makam sırası, basamak, derece düzeni, aşama sırası.

    Bilimsel Yasa: Çeşitli bilim dallarında yapılan araştırmalara dayalı olarak elde edilen, genel geçerli, matematikle ifade edilebilen sonuçlar.

    Toplu (Federal) Devlet: Devletin yasal egemenliğinin bölgelere göre değiştiği ancak tüm bölgeler için geçerli merkezi yasaların da olduğu devlettir. Devlet içinde yer alan devletçikler (federe devletler) kendi yasalarını kendileri yaparlar. Ancak tüm devletçikler ulusal savunma, dış ticaret, dış politika gibi konularda merkezi devlete bağlıdırlar.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimleri Sözlüğü