Eğitim Sitesi

Banyo Nedir? Banyo Hakkında Kısaca Bilgi

Banyo Terimi Hakkında Bilgiler

Fotoğrafçılık Terimi Olarak Banyo:

Filmlerde ya da kâğıtlarda oluşturulan gizli görüntüyü görülebilir kılmak, geliştirme banyosunun kimyasal işleminin sona ermesini sağlamak ve ışık görmemiş olan gümüş bromür zerreciklerini kendi içine alarak filmin saydamlaşmasını ve ışıktan etkilenme özelliğini yok etmek ve benzeri daha birçok işlemi yapmak için kullanılan çeşitli kimyasal bileşimler. (chemical baths)

 

Yapı-Dekorasyon Terimi Olarak Banyo:

Konut ölçeğinde yıkanma yeri, hamam.

 

Sağlık-Tıp Terimi Olarak Banyo:

Ozon, oksijen ve ioniez buharın bileşimiyle, doğal bir şekilde kandaki oksijen miktarını artırarak metabolizmayı hızlandırıp, organizmayı canlandırıp temizler.

 

    Benzer Fotoğrafçılık Terimleri

    CF Type II: Şimdilerde iki tür olan CompactFlash kartlardan ikinci tipi yani 9 mm liğini ifade eder. Zira kayıt alanı birinci tipe göre daha fazladır, ayrıca IBM microdrive hafıza kartları da bu kategoride yer almaktadır.

    Taban: Fotoğraf filmlerinde ve kâğıtlarında ışığa karşı duyarlı katmanın sürüldüğü, filmlerde asetattan; fotoğraf kâğıtlarında ise genellikle kâğıttan yapılmış taşıyıcı tabandır. (base, support)

    Antihalojen tabaka: Filmlerin arka yüzeylerine sürülen ve taşıyıcı taban ya da fotoğraf makinesinin arka kısmından yansıyarak yeniden filme dönüp "halelenme"ye neden olan ışığı emerek yok eden boyalı katman. (anti-halation backing)

    İmge: Olay, kişi ya da nesnelerin zihinde beliren görüntüleri. Daha önce algılanan nesne ve olayların zihinde yeniden canlandırılması, algıların zihindeki izleridir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Fotoğrafçılık Terimleri Sözlüğü