Eğitim Sitesi

Baba Nedir? Baba Hakkında Kısaca Bilgi

Baba Terimi Hakkında Bilgiler

Sanat Terimi Olarak Baba:

Yapılarda dikine konulan ağaçtan destek.

 

Denizcilik Terimi Olarak Baba:

1- Deniz aracından sahile veya diğer bir gemiye verilen halatların bağlanması için dikine ve yan yana yapılmış demir veya ağaç kısa sütunlardır.

2- Halat volta etmek için ağaç veya maden yapılmış silindirik biçimli, başlıklı veya halatların kurtulmaması için çıkıntılı güverte veya rıhtıma bağlanan sabit gereç.

 

Yapı-Dekorasyon Terimi Olarak Baba:

Asma makaslarda üzerine oturan aşığın yükünü yanlamalarla gergiye ileten, gerginin asıldığı ve çekmeye çalışan makas elemanıdır. Babanın kesiti kare ya da kareye yakın dikdörtgen olabilir.

 

Mutfak - Yemek Terimi Olarak Baba:

Napoli Bölgesinin geleneksel tatlısıdır. Pişirildikten sonra romla ıslatılıp marmelat sürülür. Hamurunun yumuşak ve krema kıvamında olması önemlidir.

 

    Benzer Sanat Terimleri

    Op Sanat: Hareket eden bazı şekillerin duvara aksettirilmesi ile oluşan hareketli resim.

    Han: Kent içinde yer alan ticaret ya da geçici konaklama yapısı.

    Arabesk: 1. Girişik bezeme; Kıvrılarak, birbirinin içinden geçerek uzayıp giden yapraklı dalları andıran geometrik görünüşte birtakım biçimlerden oluşmuş bezeme çizgileri. 2. İslam yapılarında birbirleriyle kesi- şen geometrik ve bitkisel ögelerden oluşan bir bezeme türü.

    Saçak: Bir yapının herhangi bir bölümünü güneş ve yağmurdan koruması için, o bölümden dışa taşkın ve altı boşta olarak yapılan örtü.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Sanat Terimleri Sözlüğü