Eğitim Sitesi

Ayrılan Grup Nedir? Ayrılan Grup Hakkında Kısaca Bilgi

Ayrılan Grup Terimi Hakkında Bilgiler

Kimya Terimi Olarak Ayrılan Grup:

Nükleofilik yer değiştirme tepkimelerinde substrattan bir çift elektronuyla ayrılan sübstitüent.

 

    Benzer Kimya Terimleri

    Reaksiyon (kimyasal tepkime) Denklemi: Kimyasal değişime giren ve çıkan maddelerin atom ve tür sayılarını gösteren semboller topluluğuna kimyasal tepkime denklemi veya reaksiyon denklemi adı verilir.

    Çarpışma Teorisi: 1-Tepkimenin gerçekleşebilmesi için, giren taneciklerin birbiriyle çarpışması gerektiğini belirten teori. 2-Bimoleküler gaz fazı reaksiyonlarının gerçekleşebilmesi için reaksiyon sistemine özgü olmak koşulu ile, moleküllerin minumum kinetik enerji ile çarpışmaları.

    Nötürleşme: 1- Asitler bazlarla birleşerek tuz ve su oluştururlar. Bu olaya nötürleşme denir. 2- Asit ve bazın, eş değerlik kuralı uyarınca tepkimeye girerek, bir birinin etkisini yok etmesi.

    Ekstraksiyon: Katı veya sıvı bir karışımın eklenen çözücü yardımıyla karıştığı diğer katı ve sıvıdan ayrılması işlemine ekstraksiyon (özütleme, çekme)denir. dersimiz.com Şeker pancarından şeker eldesi Meyve aromalarınıneldesi Bitkilerden yağ eldesi Tuzlu topraktan tuz eldesi İlaç ve parfüm üretimi Çayın demlenmesi Söğüt ağacından aspirineldesi Ekstraksiyon işlemleri genellikle yuvarlak ya da oval ayırma hunisi kullanılarak gerçekleştirilir. Ayırma hunisinin büyüklüğü, toplam hacminin iki katı kadar olmalıdır.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Kimya Terimleri Sözlüğü