Eğitim Sitesi

A.T.M. (Asynchronous Transfer Mode) Nedir? A.T.M. (Asynchronous Transfer Mode) Hakkında Kısaca Bilgi

A.T.M. (Asynchronous Transfer Mode) Terimi Hakkında Bilgiler

Bilgisayar Terimi Olarak A.T.M. (Asynchronous Transfer Mode):

Bir paket anahtarlama teknolojisidir. ATM, verileri byte büyüklüğünde hücrelere (cell) ayırır ve aynı anda 53 hücrelik paketler halinde iletir. ATM, daha çok donanım tabanlıdır ve yüksek veri işleme/iletme hızları elde edilebilir. En çok kullanılan standart hızlar, 155 Mbps ve 622 Mbps'dir.

 

    Benzer Bilgisayar Terimleri

    Real-Time: Web Tarayıcılara FM kalitesinde konuşma ve müzik dinlemek için eklenen bir programdır. Bu programı tek başına kullanabileceğiniz gibi Netscape'e de ekleyebilirsiniz. Bu program hakkındaki demolar için Sony Magic Link'i http://gnn.com/gnn/wr/ads/song/ adresinden ya da Real Audio'yu http://www.realaudio.com adresinden bulabilirsiniz.

    Gamma (Düzeltme): Dijital resimlerin kaydedilmesi sırasında (256 renkten daha az içeren resimler dışında) resmin aydınlığı (ışığı) 256 basamakta kaydedilir. 255 maksimum aydınlık, 0 ise minimum aydınlığa (ışığa) karşılık gelir (siyah). Aydınlık ='dan 255'e doğru doğrusal olarak artar.Bilgisayar monitörü, renkleri, elektronlar tarafından uyarılan ve böylece aydınlanan fosforlarla gösterir. İdeal duruma karşılık fosforun aydınlatma eğilimi doğrusal değildir. Piksel değerinin monitördeki gerçek aydınlıktan sapan faktörü de hesaba katılmalıdır. Bu değere Gamma değeri denir.

    Cel Animation: Bir görüntünün ufak kısımlarının animasyonu.

    Search Engine: Kişileri istedikleri bilgiye veya web sayfasına ulaştırmayı amaçlayan "internet tarayıcı" servislerdir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Bilgisayar Terimleri Sözlüğü