Eğitim Sitesi

Atık Yönetimi Nedir? Atık Yönetimi Hakkında Kısaca Bilgi

Atık Yönetimi Terimi Hakkında Bilgiler

Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimi Olarak Atık Yönetimi:

Hafriyat toprağı ile inşaat / yıkıntı atıklarının kaynağında ayrılarak toplanması, geçici biriktirilmesi, taşınması, tekrar kullanılması, geri kazanılması ve depolanması işlemleri.

 

Coğrafya Terimi Olarak Atık Yönetimi:

Herhangi bir ürünün tasarım aşamasından başlayarak; üretim, tüketim, atık oluşumu, atığın geri dönüştürülmesi ve/veya bertarafını kapsayan bir disiplindir.

 

    Benzer Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimleri

    Arazi: Belirli bir ekonomik değer ihtiva eden, üç boyutlu yaşamsal kullanıma doğrudan ya da dolaylı yönden araç edilen yeryüzü parçası.

    Toplumsal İlerleme: İnsanın doğal ve toplumsal çevresine egemenliğinin artması, bilimin, kültürel öğelerin toplumda yaygın olarak dağılması, bireysel özgürlüğün genişlemesi süreci.

    Kanuni İdare İlkesi: idarenin yasalara ve her türlü hukuk kuralına uyması ilkesi. Kanunsuz Emir: Kamu görevlerinde herhangi bir sıfat ve biçimde çalışmakta olan kimsenin, üstünden aldığı emri, yönetmelik, tüzük, yasa ve Anayasa hükümlerine aykırı gördüğünde yerine getirmeyerek, bu aykırılığı emri verene bildirmesi üzerine, üstü emrinde direnirse ve emrini yazı ile yinelerse, emir yerine getirmesi.

    Kalibrasyon: Ölçümleme.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimleri Sözlüğü