Eğitim Sitesi

Askerlik Ruhbilimi Nedir? Askerlik Ruhbilimi Hakkında Kısaca Bilgi

Askerlik Ruhbilimi Terimi Hakkında Bilgiler

Eğitim-Öğretim Terimi Olarak Askerlik Ruhbilimi:

Silâhlı kuvvetlere alınacak kimselerin seçiminde, yetiştirilmesinde ve görevlendirilmesinde ordunun barış ve savaş sırasında işgücünün sağlam tutulmasında uyulması gereken ruhsal ilke ve yöntemleri inceleyen ruhbilim kolu.

 

    Benzer Eğitim-Öğretim Terimleri

    Kişisel Proje Sergisi: Öğrencilerin hazırladıkları projeleri yılın sonunda kurulan stantlarla sergilemesidir. Sergi sırasında öğrenci, öğretmen, veli ve konuklara tüm proje aşamalarını ayrıntılı bir şekilde anlatır, gösterimini yapar.

    Beceri: 1. Bir kimsenin bedensel ya da düşünsel bir çaba göstererek bir işi kolaylık ve ustalıkla yapabilmesi. 2. Ustalık, uzluk, el uzluğu. 3. El, parmak ve göz ortak güdümü (koordinasyon) bakımından yeterlik. 4. Bir bilgiyi kullanabilmektir (skill) 5. Psiko-motor davranışların doğru, birbiriyle koordineli, hızlı ve otomatik olarak yapılmış şekli.

    İşlem Öncesi Dönem: Piaget'in 2-7 yaş arasını kapsayan ikinci bilişsel gelişim dönemi.

    Burs: Maddi durumu yeterli olmayan öğrencilere veya sınavlarda belirli derecelere giren öğrencilere orta ya da yüksek öğrenimlerini sürdürebilmeleri için, belli bir süre devlet ya da özel kuruluşlarca ödenen aylık para. Burslar geri ödemeli veya geri ödemesiz şekilde olabilir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Eğitim-Öğretim Terimleri Sözlüğü