Eğitim Sitesi

Aristokratik Nedir? Aristokratik Hakkında Kısaca Bilgi

Aristokratik Terimi Hakkında Bilgiler

Tarih Terimi Olarak Aristokratik:

Oligarşi Devlet. Seçkinlerin kararlarına dayalı devlet yönetimidir. Yani bir gurubun yönetimde egemen olduğu yönetim biçimidir. Oligarşi devletlerde yönetme gücü çok küçük bir grubunun ya da sınıfın elindedir. Egemenliğin sahibi olan bu grup kendini halka karşı sorumlu saymaz ve devleti istediği gibi yönetir. Yasa yapma ve yargılama görevleri de yine bu grup tarafından yerine getirilir.

 

    Benzer Tarih Terimleri

    Atabek (Atabey): 1. Selçuklularda şehzadelerin eğitimiyle görevli erkek eğitici. (Osmanlılarda bu görevi yapana Lala denirdi) 2. Eski Türk devletlerinin kimilerinde, özellikle de Selçuklularda, şehzadelerin eğitimiyle ya da bir eyaletin bağımsız olarak yönetimiyle görevlendirilmiş vezirlere verilen san.

    Plebisit: Bir kimseyle ya da bir sorunla ilgili olarak halkın olumlu ya da olumsuz kanısının belirmesi için başvurulan oylama.

    Muid: Müderris yardımcısı.

    Tenkit: 1. Belge ve bilgilerin doğru olup olmadığının, bilgi açısından güvenilirliğinin sınandığı aşamadır. Eleştiri. 2. Eldeki bilgilerin doğruluk derecesinin, güvenilir kaynaklara göre belirlenmesidir. Belgelerin yanlış olanları ayırt edilir

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Tarih Terimleri Sözlüğü