Eğitim Sitesi

Arama Motoru Nedir? Arama Motoru Hakkında Kısaca Bilgi

Arama Motoru Terimi Hakkında Bilgiler

SEO (Arama Motoru Optimizasyonu) Terimi Olarak Arama Motoru:

Anahtar kelimeler veya belirtilen diğer terimlerle İnternetteki mevcut verileri arayan bir bilgisayar işlevi veya bu işlevin bulunduğu bir programdır.

 

Elektronik Ticaret Terimi Olarak Arama Motoru:

İnternet sitelerini arşivleyerek, kullanıcıların aradıkları konulardaki site ve sayfaları hızlı ve kolay bir şekilde bulmalarını sağlayan özel web siteleridir. Google, Yandex, Bing, Yahoo en popüler arama motorları arasında yer alırlar.

 

    Benzer SEO (Arama Motoru Optimizasyonu) Terimleri

    Sandbox: Google'ın, özellikle yeni açılmış ve yanlış backlink sistemiyle hareket eden web sitelerinin yukarı sıralarda görünmesini engellemek için çıkardığı filtreleme sistemi. Sandbox filtresine giren web siteleri en önemli anahtar kelimelerinde bile ilk sayfalarda çıkamazlar. Bu durum 3 ay ile 6 ay arası sürebilir.

    Traffic: Hit, ziyaretçi. Web sitenize gelen ziyaretçileri, ziyaret sayılarını belirten genel kavram.

    White-Hat SEO: Black-hat SEO'ya karşı temiz, düzenli, mantıklı, web'e katkı sağlayan, uzun vadeli ve Google'ın algoritmasına uygun SEO uygulama tekniğidir. Bu tür SEO her zaman için kalıcı ve doğru sonuçlar getirir.

    Açık Dizin Projesi (ODP): Dünyanın gönüllü çalışmaya dayalı en büyük web dizinidir (Büyük bir ölçek halinde toplanan ve kategorize edilmiş internet bağlantıları listesi).

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online SEO (Arama Motoru Optimizasyonu) Terimleri Sözlüğü