Eğitim Sitesi

Ara Kablo (RS-232 kablo) Nedir? Ara Kablo (RS-232 kablo) Hakkında Kısaca Bilgi

Ara Kablo (RS-232 kablo) Terimi Hakkında Bilgiler

Uydu Terimi Olarak Ara Kablo (RS-232 kablo):

Ara kablo; yazılımı internetten indirdikten sonra, PC'nizdeki hard diskten, seri port iletişim kuralları ile bir program yardımıyla uydu alıcısının EPROM'una yüklemek için gerekli kablodur.

 

    Benzer Uydu Terimleri

    IRD (İntegrated Receiver Decoder): Uydu sinyallerini almaya ve işlemeye yarayan cihaz. Çıkışında video monitörlerinin kullanabileceği temel bant video veya standart TV alıcılarının kullanabileceği RF olabilir.

    Analog: Zamanın sürekli fonksiyonu olan sinyallerdir. Bir başka deyişle sürekli değişim gösteren sinyallerdir. Halen AM radyo ve çoğu telefon sistemlerinde kullanıldığı gibi bilgi aktarımının elektromanyetik akımdaki dalga şekli sürekli değiştirilerek yapıldığı sinyal iletişimi metodu.

    QPSK – Quaternary Phase Shift Keying: gönderme kapasitesinin arttırılmasına izin veren gönderim haberleşmelerinde kullanılan bir digital modülasyon düzenidir. Çeyrek dalga faz kaydırma anahtarlaması.

    Low Noise Blocker (LNB): Çanağın topladığı uydu sinyallerini güçlendirip alıcı tunerinin işleyebileceği daha düşük frekans bandına indirir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Uydu Terimleri Sözlüğü