Eğitim Sitesi

Apron Nedir? Apron Hakkında Kısaca Bilgi

Apron Terimi Hakkında Bilgiler

Golf Terimi Olarak Apron:

Green'i çevreleyen çim şerididir. Bunun çim boyu, fairway çiminden biraz daha kısa, green çiminden biraz daha uzundur. Buna aynı zamanda semigreen ya da fringe de denir.

 

    Benzer Golf Terimleri

    Rub Of The Gren: Oyun olasılıkları; topun hareket halindeyken, oyun dışı etkenler tarafından kazara yönünden saptırılması ya da durdurulmasıdır. Bazen iyi bazen de kötü olur.

    Four - Ball Better Ball: Golfte oyun çeşitlerinden biridir. İki eş oyuncunun en iyi toplarının diğer iki eş oyuncunun en iyi toplarına karşı yarışmasıdır. Amerika’da bu oyuna foursomes adı verilir.

    Thin / Blade / Skull / Top: Topun merkezinin üst tarafına, club yüzünün alt kenarı ile vurulmasıdır. Bu hatalı bir vuruştur. Top fazla havalanmaz, yere yakın ya da yerde hızla yuvarlanarak gider. Bu hatalı vuruşa yukarıdaki diğer isimler de verilir.

    Throughswing / Follow Though: Swing vuruşunun üç bölümünden sonuncusudur. Swing vuruşunun club ın topa çarptıktan sonra yukarı omuz üstüne doğru kavis yaparak yükselmesi ile son bulan kısmıdır. Follow - though adı da verilir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Golf Terimleri Sözlüğü