Eğitim Sitesi

Antiseptik Nedir? Antiseptik Hakkında Kısaca Bilgi

Antiseptik Terimi Hakkında Bilgiler

Trafik ve İlk Yardım Terimi Olarak Antiseptik:

Vücudun çeşitli kısımlarını mikroplardan arındırmak için kullanılan kimyasal madde, mikropları öldürücü özelliği olan.

 

Sağlık-Tıp Terimi Olarak Antiseptik:

Mikropları, yani insan, hayvan ve bitkilerin dokularına yerleşerek hastalığa yol açan bakteri, virüs, mantar gibi tek hücreli asalak canlıları yok etmek sağlıklı yasamın temel koşullarından biridir. Antiseptik, antibiyotik ve dezenfektan gibi değişik adlarla anılan bir çok madde bu amaçla geliştirilmiştir. Ama genel olarak mikrop öldürücüler denen bütün bu maddelerin bazı özellikleri ve kullanımları farklıdır.

 

Fen Bilimleri Terimi Olarak Antiseptik:

1. El, yüz, vücuttaki hastalık yapan mikroorganizmaları kimyasal maddelerle etkisiz hale getirme veya yok etme işlemi için kullanılan madde.

2. Canlı vücudunda organizmanın içinde ya da vücut yüzeyinde mikropların çoğalmasının ve canlıya zarar vermesini önleyen maddelerdir.

 

Ağız ve Diş Sağlığı Terimi Olarak Antiseptik:

Mikropları, yani insan, hayvan ve bitkilerin dokularına yerleşerek hastalığa yol açan bakteri, virüs, mantar gibi tek hücreli asalak canlıları yok etmek için kullanılan madde.

 

    Benzer Trafik ve İlk Yardım Terimleri

    Azami Ağırlık: Taşıtın, güvenle taşıyabileceği yükle birlikteki en fazla ağırlığıdır.

    Paten: Düz yüzeylerde kaymakta kullanılan, altında tekerlekleri olan özel ayakkabı. Paten kullanmadan önce mutlaka (Kask, Dizlik vb.)güvenlik önlemleri alınmalıdır.

    Kasko: Taşıtların uğrayacakları kazadan doğacak zararların tamamının karşılanması için yapılan sigorta türü.

    Erişme Kontrollü Karayolu (Otoyol): Özellikle transit trafiğe tahsis edilen, belirli yerler ve şartlar dışında giriş ve çıkışın yasaklandığı; yaya, hayvan ve motorsuz araçların giremediği, ancak izin verilen motorlu araçların yararlandığı ve trafiğin özel kontrole tabi tutulduğu karayoluna erişme kontrollü karayolu (otoyol) denir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Trafik ve İlk Yardım Terimleri Sözlüğü