Eğitim Sitesi

Antipot Çekirdek Nedir? Antipot Çekirdek Hakkında Kısaca Bilgi

Antipot Çekirdek Terimi Hakkında Bilgiler

Biyoloji Terimi Olarak Antipot Çekirdek:

Çiçekli bitkilerde megaspor ana hücresi üç kez mitoz bölünme geçirerek n kromozomlu sekiz adet çekirdek oluşturur. Embriyo kesesininde bulunan bu sekiz çekirdekten üçü antipot hücrelerdir. Bu çekirdekler spermler tarafından döllenmez.

 

    Benzer Biyoloji Terimleri

    Lenfatik Sistem: Omurgalılarda vücuda yayılmış, kan dolaşım sisteminin uçlarına bağlı ince kılcal ağ.

    Gamet: 1. Dişi veya erkek üreme hücrelerine verilen genel ad. Eşeysel üremede birleşip kaynaşan yumurta ya da sperm, birleşme sonunda yeni bir fert gelişimini başlatır. 2. Eşeyli üreyen canlılarda diploit (2n) kromozomlu eşey ana hücrelerinden mayoz bölünme ile oluşan haploit (n) kromozomlu eşey hücrelerine gamet (üreme hücresi) denir.

    Soğanla Üreme: Genellikle sarımsak, soğan, muz, zambak, salep ve safran gibi tek çenekli bitkiler bu yolla ürer. Kalın gövde uzantılarına soğan denir. Soğanlar toprak altında uzayarak saçak kök oluşturur. Bitki olgunlaştığında, vejetatif olarak toprak altında yeni soğanlar oluşturur.

    Gutasyon: 1-Bitkilerin yapraklarından damlalar halinde su atılması. 2-Kök basıncı ile yaprak porlarından dışarı iletilen ve yaprak üzerinde beliren su damlacığı.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Biyoloji Terimleri Sözlüğü