Eğitim Sitesi

Antioksidan Nedir? Antioksidan Hakkında Kısaca Bilgi

Antioksidan Terimi Hakkında Bilgiler

Fotoğrafçılık Terimi Olarak Antioksidan:

Duyarkat ya da banyodaki kimyasalların özelliklerinin bozulmasını engelleyen kimyasallar.

 

Biyoloji Terimi Olarak Antioksidan:

1. Vücut hücreleri tarafından üretildiği gibi besinlerle de vücuda alınan (E ve C vitaminleri vb.) ve canlı organizmada toksinlerin etkisiz hâle gelmesini sağlayan madde.

2. Canlı organizmalardaki toksinleri atmaya yarayan madde.

 

Sağlık-Tıp Terimi Olarak Antioksidan:

1- Genellikle yağların, yağlı besinlerin uzun süre saklanabilmesi, beyaz renkli sebze ve meyvelerin kararmasını önlemesi için kullanılan madde.

2- Canlı organizmalardaki toksinleri atmaya yarayan madde.

 

Beslenme ve Diyet Terimi Olarak Antioksidan:

Oksitlenmeyi kısıtlayarak besinlerin bozulmalarını zorlaştıran maddeler.

 

    Benzer Fotoğrafçılık Terimleri

    Plan: Genel plan, yakın plan, dik ve yatay plan, değişik bakış açılı olarak çeşitlendirilebilecek, fotoğrafı çekilen nesnenin kadrajda konumlandırılması durumu.

    Lateral Chromatic Aberration: Kenar kromatik sapmalar olarak tercüme edilebilen bu kavram özellikle fotoğrafta çeşitli alanlarda ışığın yansıma algılanmasından kaynaklanan ve belli alanlarda farklı renk saçaklarının elde edilmesi ile sonuçlanmasını ifade eder ki, bu etki daha çok siyahtan beyaza geçiş noktalarında görülür.

    Arka netlik: Objektifin en arka elemanının tepe noktasıyla film ya da algılayıcı düzlemi arasındaki uzaklık. Bu, her zaman objektifin odak uzaklığına eşit değildir.

    Pozlama Dengesi Hatası: Duyarkatların ışık duyarlılıkları dar bir bir alt üst sınır içinde söz konusudur. Bunun dışına çıkıldığında pozlama dengesi hatası yapılmış olur. Yani kaliteli görüntü alma olasılığı azalır.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Fotoğrafçılık Terimleri Sözlüğü