Eğitim Sitesi

Anemophyl Nedir? Anemophyl Hakkında Kısaca Bilgi

Anemophyl Terimi Hakkında Bilgiler

Ziraat (Tarım) Terimi Olarak Anemophyl:

Rüzgârla tozlanan bitkilere "anemophyl" bitkiler denir. Bu bitkiler genellikle bir cinsli çiçeklere sahiptirler. Fındık, ceviz, pikan, dut, kestane gibi monoik; hurma ve Antep fıstığı gibi dioik türler anemophyl'dirler.

 

    Benzer Ziraat (Tarım) Terimleri

    Buğday: Gramineae familyasından, insan beslenmesinde kullanılan kültür bitkileri içinde dünya da ekiliş ve üretim bakımından ilk sırayı alan, dünya nüfusunun yaklaşık % 35 inin ve 50 ülkenin temel besini olan, makarnalık, ekmeklik ve bisküvilik türleri bulunan, dünya da yıllık yaklaşık 600 milyon ton üretimi yapılan bir tahıl türü.

    Ekonomi: İnsanların ve toplumların para kullanarak veya para kullanmadan zaman içinde çeşitli mallar üretmek ve bunları bu gün ve gelecekte tüketmek üzere, toplumdaki bireyler ya da gruplar arasında bölüştürmek için, sınırsız ihtiyaçlar karşısında kıt üretim kaynakları kullanma konusundaki tercihleri inceleyen bilim dalıdır.

    Kuru Fasulye: Ülkemizin hemen her bölgesinde üretilen tombul, çalı, horoz, dermason, Selanik, battal, şeker ve barbunya gibi çeşitleri olan bir bakliyat türü.

    Depozito: Herhangi bir anlaşmada alıcının satıcıya bağlandığını belirtmek için verdiği peşin para.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Ziraat (Tarım) Terimleri Sözlüğü