Eğitim Sitesi

Alıştırma Nedir? Alıştırma Hakkında Kısaca Bilgi

Alıştırma Terimi Hakkında Bilgiler

Eğitim-Öğretim Terimi Olarak Alıştırma:

1. Üzerinde çalışılmış bir konunun daha iyi anlaşılması amacıyla düzenlenen, karşılığının verilmesi ya da uygulamaya konulması istenilen ödev.

2. Öğrencilerin, öğrendiklerini yeni durumlara uygulamalarına olanak sağlayacak biçimde düzenlenen çalışmalara ve yinelemelere verilen ad.

 

Beden Eğitimi ve Spor Terimi Olarak Alıştırma:

Beden eğitimi amacıyla yapılan her türlü çalışma.

 

Voleybol Terimi Olarak Alıştırma:

Öğrenme için yapılan hareket tekrarları; çalışma (Drill).

 

    Benzer Eğitim-Öğretim Terimleri

    Bireysel Ayrılıklar: 1. Bireyler arasında yetenek, ilgi, erek ve gereksinmeler yönünden görülen başkalıklar. 2. Bütünü ile bir kimseyi başkalarından ayıran özellikler. 3. Bir ya da daha çok özellik bakımından bireyler arasında görülen değişiklikler ya da sapmalar.

    Değişken: 1. Bir evreni temsil eden deneklerin değişebilen özelliği. 2. Nicelik ve ölçülebilir nitelik bakımından değişiklik gösteren gözlem. 3. Değişik değerler alabilen (nicelik). 4. Ağırlık, boy, zihin yeteneği gibi bireyden bireye değişen öğe ve etmenler ile olgulara verilen genel ad.

    Lise: Ortaokulu başarıyla bitiren, zorunlu eğitim çağındaki kız ve erkek çocukların eğitim ve öğretimlerini sağlamak üzere açılan ve öğrenim süresi dört yıl olan 3. kademe eğitim kurumu.

    Çocuk Tiyatrosu: Çocuklar için yazılmış eğitsel ve eğlendirici oyunlar oynayan; sahne düzeni, oyuncuların tutumu ve oturma yerleri bakımından çocukların gereksinme ve ilgilerini karşılayacak biçimde kurulmuş olan tiyatro.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Eğitim-Öğretim Terimleri Sözlüğü