Eğitim Sitesi

Aktinomorf Nedir? Aktinomorf Hakkında Kısaca Bilgi

Aktinomorf Terimi Hakkında Bilgiler

Biyoloji Terimi Olarak Aktinomorf:

Işınsal, yıldızsı, ikiden fazla simetri ekseni bulunan ve birbirine benzeyen bölümlere ayrılabilen.

 

    Benzer Biyoloji Terimleri

    Pupa: 1-Başkalaşım gösteren böceklerde larvanın koruyucu kılıf içindeki hareketsiz evresi. 2-Bir böcek gelişmesinde larva ve ergin dönemleri arasındaki bir evre. Beslenmeyen ve hareket edemeyen bir hayat formu.

    Sınıflandırma: Canlıların benzer ve ortak özellikleri ile akrabalık derecelerine göre yapılan gruplandırılma işlemidir, sistematik de denir.

    Çekirdek Zarı: - Çekirdeği sitoplazmadan ayıran iki katlı zar. - Kalıtım materyali olan DNA'nın korunmasını sağlar. - Hücre zarına benzer yapıdadır. - Büyük por (deliklere) sahiptir.

    Endoplazmik Retikulum: - Hücre zarı ile çekirdek zarı arasında borucuklardan oluşan bir kanal sistemidir. - Tek zarlı yapıdadır. - Hücre içinde madde taşınmasından sorumludur. - Hücreyi ağ şeklinde kuşattığı için hücreye desteklik sağlar. - Bazı maddelerin depolanmasını sağlar. GRANÜLLÜ ENDOPLAZMİK RETİKULUM - Üzerinde bol miktarda ribozom taşırlar. - Protein (enzim, hormon vb.) salgılayan hücrelerde bol bulunur. GRANÜLSÜZ ENDOPLAZMİK RETİKULUM - Üzerinde ribozom taşımazlar. - Yağ sentezi yapan hücrelerde bulunur.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Biyoloji Terimleri Sözlüğü