Eğitim Sitesi

Aktif Bölge Nedir? Aktif Bölge Hakkında Kısaca Bilgi

Aktif Bölge Terimi Hakkında Bilgiler

Biyoloji Terimi Olarak Aktif Bölge:

Enzimin (apoenzimin), substrat molekülleri ile bağlandığı yere denir.

 

    Benzer Biyoloji Terimleri

    Aşılamayla Üreme: Bazı bitkilerden elde edilen tomurcukların veya doku parçalarının başka bir bitkiye taşınmasına aşılama denir. Aşılama ile kök ve gövde yapısı güçlü olan bitkiler üzerinde verimi yüksek tomurcuklar geliştirilmiş olur. Bu yöntemle bitkilerin üretim hızı ve verimi artırılmış olur.

    tRNA: Protein sentezi sırasında (translasyon) amino asitleri ribozoma taşıyan özel bir RNA çeşidi.

    Bakteri: 1. Asidik sıcak kaplıca sularından radyoaktif atıklara kadar tüm karasal ve sucul çevrelerin yanı sıra bitki ve hayvanlarda da yaşayabilen, hastalıklara neden olabilen, biyojeokimyasal çevrimlerde yaşamsal öneme sahip, genellikle birkaç mikrometre büyüklükte, küreden çubuğa veya spirale kadar değişik biçimlerdeki prokaryot organizmalar. 2. Prokaryot hücre yapısına sahip, mikroskopla görülebilen yararlı olanlarının yanı sıra birçoğu çeşitli hastalıklara sebep olan bir hücreli canlı. 3. Monera aleminde yer alan zarla çevrili gerçek ve belirgin çekirdeği ve organelleri bulunmayan prokaryotik yapıdaki en ilkel tek hücreli canlı. 4. Zarla çevrili gerçek ve belirgin çekirdeği, organelleri bulunmayan bir hücreli mikroorganizmadır.

    Monohibrit Çaprazlama: Ebeveynlerin sadece söz konusu tek bir tane lokusun alellerinin farklı olması göz önüne alınarak yapılan çaprazlama.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Biyoloji Terimleri Sözlüğü