Eğitim Sitesi

Akşam Sanat Okulu Nedir? Akşam Sanat Okulu Hakkında Kısaca Bilgi

Akşam Sanat Okulu Terimi Hakkında Bilgiler

Eğitim-Öğretim Terimi Olarak Akşam Sanat Okulu:

Öğrenim çağını geçirmiş ya da öğrenim çağında olmalarına karşın okula gidememiş yurttaşları türlü meslek dallarında iş hayatına hazırlayan ve öğrenim süresi sekizer aylık üç dönemden oluşan okul.

 

    Benzer Eğitim-Öğretim Terimleri

    Bilgi: 1. Bir konuyu diğerlerinden ayırabilecek olan bütün özellikler içinden, yalnızca işe yarayabilecek olanlardır (knowledge) 2. İnsan aklının kapsayabileceği olgu, gerçek ve ilkelerin tümüne verilen ad. 3. İnsan anlığının çalışması sonucu ortaya çıkan düşünsel ürün. 4. Genel olarak ve ilksezi biçiminde zihnin kavradığı temel düşünceler. 5. Bir yargılamada bulunabilmek için bilinmesi gereken öğelerin her birine verilen ad. 5. Bir şeyi bilme hali.

    Yeterlilik Sınavı: Hazırlık sınıfı bulunan ortaöğretim kurumlarında öğrencilerin Türkçe ve birinci yabancı dil derslerinde yeterliliklerinin belirlenmesi amacıyla yapılan sınav.

    Ağaç İşleri: Genellikle ilk ve ortaokul öğrencilerine resim-iş dersi çerçevesinde ağacın kesilmesi, delinmesi ve biçimlendirilmesi ile ilgili becerileri kazandırma amacını güden çalışma alanı.

    Aşama Sırası: 1. Önem ve değer bakımından giderek yükselen basamaklar dizisi. 2. Zihinsel, bedensel ya da toplumsal bakımdan aşamalı biçimde oluşan herhangi bir örgütlenme durumu.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Eğitim-Öğretim Terimleri Sözlüğü