Eğitim Sitesi

Ahenk Nedir? Ahenk Hakkında Kısaca Bilgi

Ahenk Terimi Hakkında Bilgiler

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimi Olarak Ahenk:

Uygunluk, uyum, düzen.

 

Yazma Eser (Hat-Tezhip-Ebru-Cilt-Minyatür) Terimi Olarak Ahenk:

Harflerin yapılarının, estetik ölçülerinin, hem münferit hem de diğer harflerle uyum içerisinde olmasıdır. Bunlar da tenasüp ve terkiple ifade olunmuşlardır.

 

Türkçe-Dil Bilgisi Terimi Olarak Ahenk:

Uyum

 

Genel Türkçe Terimi Olarak Ahenk:

Uyum, uygunluk.

 

Kur’an-ı Kerim Terimi Olarak Ahenk:

Uygunluk, uyum, düzen, uyuşma, anlaşma.

 

Edebiyat Terimi Olarak Ahenk:

Uyum

 

    Benzer Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimleri

    Farz İhtiyat: Uyulması gerekli olan ihtiyat. Müçtehitlerce kesin sayılan delile yakın bir derece kuvvetli görülen delille sabit olan bir görev. Amelî açıdan kesin farzla hiçbir farkı yoktur. Farz ihtiyata dayalı hükümlerde başka bir müçtehit taklit edilebilir.

    Müstehab (Mendup): Lügat manası, sevilmiş şey demektir. Din deyiminde, Peygamber (s.a.v.) Efendimizin bazen yaptıkları ve bazen de terk ettikleri ibadettir. Kuşluk Namazı gibi. Bu bir nevi müekked olmayan sünnettir.

    Kırâat: 1- Namazda ayakta iken Fatiha ve Kurandan bir sure veya üç kısa ayet okumaktır. 2- Namazda Kur'an-ı Kerim'den bir miktar belli kural ve işaretlere göre okumak demektir.

    El-Emin: Hz. Muhammed (s.a.v)'e Mekke halkının verdiği vasıftır. El-Emin: Korkusuz kimse, inanan, güvenen, inanılan, güvenilir gibi anlamlara gelmektedir. Bu vasıf Allah (c.c) tarafından Cebrail (a.s.)’a da verilmiştir

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimleri Sözlüğü