Eğitim Sitesi

Âfâk-Âfâkî Nedir? Âfâk-Âfâkî Hakkında Kısaca Bilgi

Âfâk-Âfâkî Terimi Hakkında Bilgiler

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimi Olarak Âfâk-Âfâkî:

Mîkât sınırları dışında kalan bölgelere, "âfakî" ise bu bölgede yaşayanlara denir. Mekke dışında başka yerlerde oturanlara afaki denir.

 

    Benzer Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimleri

    Akşemseddin: D.Ö. 1389-1459 Ünlü Türk bilgini ve hekimi olan Akşemseddin, genç yaşta çeşitli ilimler konusunda başarılar elde etmiş ve iyi bir tıp tahsili yapmıştır. Hastalıkların insanlarda birer birer ortaya çıktığını sanmak yanlıştır. Hastalıklar insandan insana bulaşmak suretiyle geçer diyerek önemli bir konuyu vurgulamıştır. Sultan II. Murat ve II. Mehmet'e yakınlığıyla tanınan Akşemseddin'in, yaptığı ilaçlarla saray ve çevresinde birçok hastayı iyileştirdiği bilinmektedir. Akşemseddin'in son derece büyük önemi olan iki büyük tıbbi eseri halen tıp literatüründe önemlerini korumaktadır.

    Zünnar: 1. Kuşak, kemer. 2. Hristiyan papazların bellerine bağladıkları kıldan, kaba, kalın ve ucunda haç bulunan kuşak. 3. Yahudi, Mecusi, Hristiyan gibi zimmîlerin bellerine bağladıkları ve kendilerinin zimmî olduklarını gösteren kemer. 4. Yahudilerin, alınlarının iki yanlarına uzattıkları saç buketi.

    Evlâtlık: 1- Evlât olma durumu. 2- Birinin yasayla evlat hakkı tanıdığı kimse. 3- Küçük yaştan beri eve alınıp yetiştirilen kimse.

    Keramet: 1- Salih müminlerde ortaya çıkan olağanüstü hallerdir. 2- Allah'ın izni ile veli kullarının gösterdikleri olağanüstü olaylar.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimleri Sözlüğü