Eğitim Sitesi

Admiralti Demiri Nedir? Admiralti Demiri Hakkında Kısaca Bilgi

Admiralti Demiri Terimi Hakkında Bilgiler

Denizcilik Terimi Olarak Admiralti Demiri:

Çiposu kollarına dik olan demirlerdir. Çipolar bu tip demirlerin bir kısmında sabit, bir kısmında ise hareket edebilir şekilde yapılırlar. Bu tip demirlerin tutması diğerlerine nazaran daha fazladır. 

 

    Benzer Denizcilik Terimleri

    Cunda Kilidi: Cunda serenlerini, ana ve gabya serenleri üzerinde tutmak ve icabında serenlerin dışarıya sürülmelerini kolaylaştırmak için ana ve gabya serenleri üzerinde bulunan demir çemberlerden cundaya yakın olanı. Bu kilitlerden kaplama başına yakın olanına topuk kilidi denir.

    Bir Santim Batma Tonası: Gemiyi paralel olarak bir santim batırmak veya bir santimetre yükseltmek için, konulması veya çıkarılması gereken ağırlık miktarı. Ağırlığın miktarı T = ( A (WL) / 100) x 1,025 formülü ile bulunur. Burada T, bir santimetre batma tonası; A konulacak veya çıkarılacak ağırlığı; (WL) metrekare olarak su sathının mesahasını; 1,025 deniz suyunun yoğunluğunu gösterir. 

    Ölçüler: 1 Deniz mili: 1852 metre - 10 Gomino - 2000 Yarda 1 Gomino: 185,2 metre 1 Kadem (fit) : 30,48 santimetre 1 Kulaç: 183 santimetre (1.83 metre) 1 Pus (inç) : 2,54 santimetre 1 Metrik ton : 1000 kg (1 ton) 1 Tonilato : 2.83 metreküp (100 fitküp)

    Mastori Postası: Bir teknedeki en geniş posta. 

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Denizcilik Terimleri Sözlüğü