Eğitim Sitesi

Yönelim Nedir? Yönelim Hakkında Kısaca Bilgi

Yönelim Terimi Hakkında Bilgiler

Ekoloji - Çevre Terimi Olarak Yönelim:

Bitkilerin dış faktörlere bağlı olarak yönelme ve büyümelerine verilen isimdir. Yönelme ve büyüme var olan kaynağa doğru olur ise pozitif yönelim, var olan kaynağın tersi yönünde ise negatif yönelim olarak değerlendirilir.

 

Eğitim-Öğretim Terimi Olarak Yönelim:

1. Bireyin, karşılaştığı karışık ve sorunlu durumlarda kendi yönünü, tutumunu belirlemesi.

2. Bir kimsenin türlü ilişkiler içinde yer ve zamanı seçme, koşulları değerlendirme konusunda bilinçli olarak davranması.

 

    Benzer Ekoloji - Çevre Terimleri

    Atık: Çevrede başkalaşmaya yol açacak miktarda çevreye boşaltılan, sıvı, katı, gaz ya da radyoaktif istenmeyen her tür madde. * Standart dışı ürün, * Sağlıklı kullanım süresi geçmiş olan ürün, * Dökülmüş ya da yanlış kullanılmış olan maddeler, * Kullanılmayan ürünler, * Kirlenmiş maddeler, * Hammadde işleme proses kalıntıları * İhracatçı ülkenin kanunlarına göre yasak getirilmiş olan maddeler, * Yeniden kullanım veya geri kazanım amacıyla getirilen maddelerdir.

    Mutasyon: Ortamda bulunan fiziksel ve kimyasal etmenlerle canlıların kromozomlarındaki genlerin dizilişinde meydana gelen kalıcı değişime verilen isimdir. Mutasyon doğada kendiliğinden ortaya çıkabileceği gibi, insan eliyle de ortaya çıkabilir. Canlıda meydana gelen mutasyon, ortaya çıkan morfolojik ve fizyolojik değişikliklerle görülebilir.

    Parmak Erozyonu: Hafif meyilli-eğimli olan ve uygun toprak işlemesi yapılmayan alanlarda yüzey akışı ile yüzlek kanalcıkların oluşmasına neden olan toprak taşınması olayıdır.

    Mikro İklim: Bir bölge içerisinde topografya ve toprak özelliklerinin etkisiyle, genel iklim koşullarından tamamen farklı özellikler gösteren, belirli büyüklükteki bir alanda etkili olan iklim tipine verilen isimdir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Ekoloji - Çevre Terimleri Sözlüğü