Eğitim Sitesi

Yedek Besleme Sistemi Nedir? Yedek Besleme Sistemi Hakkında Kısaca Bilgi

Yedek Besleme Sistemi Terimi Hakkında Bilgiler

Elektrik Terimi Olarak Yedek Besleme Sistemi:

(Standby supply system) Kişilerin güvenliği dışındaki sebeplerle normal beslemenin kesilmesi durumunda, tesisatın veya bölümlerinin veya belli bölümünün çalışmasının sürdürülmesi için öngörülen besleme sistemidir.

 

    Benzer Elektrik Terimleri

    Toptan Satış Fiyat Tarifesi: MAMS tarafından her yıl Büyük Ölçekli Besleme Noktalarında belirlenen enerji ve kapasite toptan satış fiyat tarifeleridir.

    KÇGT Ünitesi: Yakıt kullanımında verimliliğin arttırılması için birlikte çalışmaları öngörülen ve Planlama Kodu uyarınca KÇGT olarak kaydedilen Üretim Grupları. Bu Üretim Grupları, harekete geçirici bileşeni gaz türbini (içten yanmalı türbin olarak da bilinir) olan bir ya da daha fazla jeneratör ve harekete geçirici bileşeni buhar türbini olan bir ya da daha fazla jeneratörden meydana gelirler; normal işletme koşullarında, gaz türbinlerinden elde edilen ısı, buhar türbinlerinin çalıştırılmasında kullanılır.

    Güç Aşımı (Surplus power): Güvenilir kapasitenin dışında buna ek olarak bulunan alınabilir güç.

    Önlenebilir Kayıplar: Enerjinin rasyonel biçimde kullanılmasıyla önlenebilecek kayıplardır. Not: Önlenmesi mümkün olamayan kayıplar "Önlenemez kayıplar" olarak tanımlanır.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Elektrik Terimleri Sözlüğü