Eğitim Sitesi

Velîme Nedir? Velîme Hakkında Kısaca Bilgi

Velîme Terimi Hakkında Bilgiler

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimi Olarak Velîme:

Düğün yemeğidir.

 

    Benzer Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimleri

    Ravza-i Mutahhara: Temiz bahçe demektir. Bu tâbir; Medîne'de Mescid-i Nebevî'de Peygamberimiz (a.s.)'in kabri ile minberi arasındaki bölüme denir. 10x20 = 200 metrekarelik bir alandır. Peygamberimiz (a.s.) "Evimle minberim arası, cennet bahçelerinden bir bahçedir" buyurmuştur.

    Sünnetullâh: Allah'ın bu evrene ve bu evrendeki her türlü varlığa koymuş olduğu yasalara Kuran-ı Kerim'de verilen isim, Allah'ın değişmeyen kanunu.

    Mesh: Bir şey üzerine el sürmek, abdestte yüzü ve elleri yıkadıktan sonra ıslak ellerle başın ön kısmına ve ayakların üzerine meshetmek, elleri çekmek.

    Mahrem: 1- Kendileriyle evlenilmesi ebedî olarak haram olan, bu yüzden kendisinden kaçınılması gerek bulunmayan kişilere denir. 2- Yakın akrabadan olduğu için nikâh düşmeyen kimse. 3- Başkalarına söylenmeyen, gizli. 4- Sözlükte haram, haram kılmak ve haram kılınmış anlamlarına gelen mahrem, dini bir kavram olarak, genelde Allah'ın haram kıldığı, yasakladığı şeylere, özelde ise, kendileriyle evlenilmesi ebedî olarak haram olan kişilere denir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimleri Sözlüğü