Eğitim Sitesi

Ulaşım Nedir? Ulaşım Hakkında Kısaca Bilgi

Ulaşım Terimi Hakkında Bilgiler

Coğrafya Terimi Olarak Ulaşım:

1- Bir nesneyi veya bir kişiyi bulunduğu yerden farklı bir yere aktarmadır

2- Köyler, şehirler, ülkeler arasında bir yerden bir yere gidiş geliştir.

 

Sosyal Bilgiler Terimi Olarak Ulaşım:

Köyler, kentler, ülkeler arasında bir yerden bir yere gidiş geliş.

 

    Benzer Coğrafya Terimleri

    Biriktirme: Yeryüzü örtüsüne ait dokuların başta akarsular olmak üzere, rüzgar, dalga, gibi çeşitli dış etmenler tarafından belirli yerlerde toplanmasıdır.

    Havza: Bir nehiri veya gölü besleyen, nehrin kaynağı ve sonlandığı yer arasında kalan tüm alandır. Bir akarsuyun bütün kolları ile birlikte beslendiği alan. Akarsu havzası (Örneğin; Fırat Havzası). Çevresine göre alçakta kalan saha. Örnek: Ergene Havzası

    Mezozoik Zaman: Günümüzden yaklaşık 65 milyon yıl önce sona erdiği varsayılan jeolojik zamandır. İkinci zamanın yaklaşık 160 milyon yıl sürdüğü tahmin edilmektedir. İkinci zamanı karakterize eden dinazor ve ammonitler bu zamanın sonunda yok olmuşlardır. Zamanın önemli olayları :Ekvatoral ve soğuk iklimlerin belirmesi. Kimmeridge ve Avustrien kıvrımlarının oluşumu. İkinci zamanı karakterize eden canlılar ammonit ve dinazordur.

    Terra-Rossa: Kırmızı renkli Akdeniz toprağıdır. Akdeniz ikliminin etkili olduğu yerlerde ve kalkerler üzerinde oluşur. Sıcaklık etkisi ile oksitlenmiş olduğu için kırmızı renklidir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Coğrafya Terimleri Sözlüğü