Eğitim Sitesi

Tezsiz Yüksek Lisans Nedir? Tezsiz Yüksek Lisans Hakkında Kısaca Bilgi

Tezsiz Yüksek Lisans Terimi Hakkında Bilgiler

Üniversite Terimi Olarak Tezsiz Yüksek Lisans:

Üç yarıyıldan oluşan, tez hazırlanmadan bitirilen yüksek lisans programı.
Lisans mezunu olan kişilere mesleki konuda derin bilgi kazandırmayı ve mevcut bilginin uygulamada nasıl kullanılacağını göstermeyi amaçlayan programdır. Pek çok alanda yapılabilen tezsiz yüksek lisans özellikle, Fen Edebiyat Fakültesi mezunları tarafından öğretmen olabilmek için tercih edilmektedir.

 

    Benzer Üniversite Terimleri

    Bilimsel Hazırlık: Yüksek Lisans, Doktora ve Sanatta Yeterlik programlarında adayların eksikliklerini gidermek amacıyla uygulananan eğitim programı. Bilimsel Hazırlık Programı'nda geçirilecek süre en çok bir takvim yılıdır.

    Öğrenci Kulübü: Herhangi bir üniversitede bir grup öğrencinin çeşitli hobilerle uğraşmak, belirli bir konu üzerine tartışmak veya araştırma yapmak, belli bir siyasi görüşü savunmak, öğrencilere veya insanlara yardım etmek, kişisel gelişimi sağlamak vb. gibi amaçlarla bir araya gelerek oluşturdukları bir kuruluştur.

    Bachelor of Science(BS, BSc): Fen Fakültesi lisans derecesi. Avrupa Birliği ülkelerinde liseden sonra 3 yıl, Türkiye'de ise 4 yıllık eğitimin ardından edinilir.

    Yardımcı Doçent: Doktora çalışmalarını başarıyla tamamlamış, tıpta uzmanlık veya belli sanat dallarında yeterlik belge ve yetkisini kazanmış ilk kademedeki, doçentten bir önceki akademik unvana sahip kişidir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Üniversite Terimleri Sözlüğü