Eğitim Sitesi

TCP/IP Protocol Nedir? TCP/IP Protocol Hakkında Kısaca Bilgi

TCP/IP Protocol Terimi Hakkında Bilgiler

Bilgisayar Terimi Olarak TCP/IP Protocol:

Internet üzerindeki bilgisayar sistemlerinin birbirlerine bağlanması için kullanılan standart ağ iletişim protokolüdür. Internet Protokolü (IP) üzerinde çalışan Transfer Kontrol Protokolü (TCP) ve bunlara bağlı çalışan diğer protokollerin oluşturduğu aile. IP, TCP, FTP, Telnet.

 

    Benzer Bilgisayar Terimleri

    NNTP: Ağ Haberleri Aktarma ProtokolüAğ Haberlerinin dağıtılması, incelenmesi, elde edilmesi, postalanması işlemleri için oluşturulmuş protokole verilen isim. Tanımı RFC 977'de bulunabilir (Usenet).

    Zararlı Yazılım: Tüm kötü amaçlı yazılımlar için ortak kullanılan bir terimdir. Virüsler, solucanlar, klavye kaydediciler, casus yazılımlar, reklam yazılımları kötü amaçlı yazılımlar içinde yer almaktadır.

    E-Mail: Elektronik Posta, posta işlemlerinin (mektuplaşma v.s.) bilgisayar ortamında yapılmasıdır. E-mail ile diğer internet kullanıcısına mektup ve dosya gibi şeyler gönderebilir ve alabilirsiniz.

    PalmOS: Avuçiçi bilgisayarlar olarak adlandırılan cihazların düzenli ve güvenilir olarak çalışmasını sağlayan bir işletim sistemi.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Bilgisayar Terimleri Sözlüğü