Eğitim Sitesi

Su Yalıtımı Nedir? Su Yalıtımı Hakkında Kısaca Bilgi

Su Yalıtımı Terimi Hakkında Bilgiler

Yapı-Dekorasyon Terimi Olarak Su Yalıtımı:

Yapılara zarar veren en önemli faktörlerden biri de sudur. Yapılar; yağmur, kar, toprağın nemi, yapının inşa edildiği zemindeki yeraltı suyu gibi dış kaynaklı su ile banyo ve tuvalette kullanılan iç kaynaklı suya maruz kalır. Yapıyı ve konforu tehdit eden su ve nemden korunmak için yapılan işlemlere su yalıtımı denir.

 

Yapı-Dekorasyon Terimi Olarak Su Yalıtımı:

Parçalı çatı kaplama malzemeleri altına suyun geçişini engellemek amacı ile serilen buhar geçirimli veya geçirimsiz örtüleridir.

 

    Benzer Yapı-Dekorasyon Terimleri

    Şale: İsviçre'de kır evlerine verilen ad.

    Nikel: Atom numarası 28, atom ağırlığı 58,71, yoğunluğu 8,9 olan gümüş parlaklığında, demir sertliğinde, kolay işlenebilen ve kolayca tel durumuna getirilebilen bir elementtir. Nikel paslanmaz çelik, mıknatıs, bozuk para ve özel alaşımlar gibi birçok endüstriyel ve son kullanıcı ürünlerinde kullanılmaktadır. Ayrıca cama yeşil renk vermek amacıyla da kullanılmaktadır. Nikel her şeyden önce bir alaşım metalidir. Bu nedenle alaşım olarak birçok kullanım alanı mevcuttur. Bu alaşımlar bakır, krom, alüminyum, kurşun, kobalt, gümüş ve altın ile yapılan alaşımlardır.

    Çatalçivi: Sıva üzerinden giden elektrik kablosunu tutturmakta kullanılan, iki ucu sivri U şeklinde çivi.

    Kırılmaz Temperli Cam: Camı yumuşama sıcaklığına yakın bir sıcaklığa (700°C) değin ısıtıp sonra birdenbire soğutarak elde edilen güvenlik camı, duracam, sekurit cam. Kullanım gereklerine göre renkli, renksiz, yansıtıcı, desenli, sable camlar gibi her tür cam temperlenebilir. Temperleme işlemiyle camın direnci yaklaşık beş kat artar. Üretiminden sonra kesilmesi, delinmesi, yüzey ve kenar işlemleri yapılması olanaksız olduğundan söz konusu işlemler temperleme işleminden önce yapılır. Kırıldığı zaman kesici olmayan boncuklara ayrılır.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Yapı-Dekorasyon Terimleri Sözlüğü