Eğitim Sitesi

Speed Dialing Nedir? Speed Dialing Hakkında Kısaca Bilgi

Speed Dialing Terimi Hakkında Bilgiler

Teknolojik Ürünler Terimi Olarak Speed Dialing:

Hızlı Arama. One touch dialing (tek tuş arama) diye de bilinen, önceden numaralara atanmış kişilerin tek tuşla aranmasını sağlayan teknoloji.

 

    Benzer Teknolojik Ürünler Terimleri

    3G: 1. 3G ve 3rd Generation (3. Nesil), cep telefonlarında çok daha büyük bant genişliği sunarak video, müzik ve diğer multimedya dosyaları gibi büyük dosyalara erişim sağlar. 2. Üçüncü kuşak mobil iletişim teknolojilerine verilen kısaltma. Bu kuşağa ait cihaz ve ağlar IMT-2000 adıyla anılan bir standart kullanıyor. UMTS bu ailenin en bilinen üyesi.

    2G: İkinci kuşak mobil iletişim teknolojilerine verilen kısaltma. Dünyanın farklı yerlerinde farklı sistemler içermesine karşın ikinci kuşağa dâhil olan GSM küresel anlamda hâkim durumda.

    Uçak Modu: Uçuş Modu olarak da bilinen bu ayar, mobil bir aygıtın kablosuz radyo alıcısı bileşenlerini devre dışı bırakarak bir uçakta diğer bazı özelliklerin güvenle kullanılmasına imkan verir.

    Tuner: TV yayınlarının alması için cihazlara eklenen parçalara verilen genel ad. Bilgisayar ekranları tuner sahibi olmadığı için TV yayınlarını oynatamazlar.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Teknolojik Ürünler Terimleri Sözlüğü