Eğitim Sitesi

Sıcak Çatışma Bölgeleri Nedir? Sıcak Çatışma Bölgeleri Hakkında Kısaca Bilgi

Sıcak Çatışma Bölgeleri Terimi Hakkında Bilgiler

Coğrafya Terimi Olarak Sıcak Çatışma Bölgeleri:

Doğadan ya da insandan kaynaklı sebeplerle ulusal veya uluslararası sorunlu bölgelerdir.

 

    Benzer Coğrafya Terimleri

    Tarih değiştirme çizgisi: Tarih değiştirme çizgisi, başlangıç meridyeninin (Greenwich) anti meridyeni olan 180 derece meridyenidir. Tarih değiştirme çizgisi, 180. meridyenin üzerinden geçtiği ülkelerin siyasi sınırlarının dikkate alınmasından dolayı diğer meridyenler gibi düzgün uzanış göstermez. Tarih değiştirme çizgisinin batısında kalan yerlerin yerel saati, doğusunda kalan yerlere göre daha ileridir. Bu nedenle 180. meridyeninin batısındaki bir yer yeni güne daha erken başlar.

    Çizgi (grafik) Ölçek: Haritalardaki küçültme oranını çizgi grafiği üzerinde gösteren ölçek türüdür. Kesir ölçeğe göre düzenlenir ve santimetre (cm)'nin üstündeki tüm uzunluk birimleri kullanılır.

    Orojenez: 1- Birbirine doğru hareket eden levhalar arasında sıkışan bölgelerin kıvrılarak ya da kırılarak dağ oluşturmasıdır. 2- Jeosenklinallerde biriken tortul tabakaların kıvrılma ve kırılma hareketleriyle yükselmesi olayına dağ oluşumu ya da orojenez denir.

    Mahalle: Bir kentin, bir kasabanın, büyükçe bir köyün, yönetim bakımından bölündüğü yapı bölgecilerinden ve insan topluluklarından oluşan en küçük parçalardan her biri.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Coğrafya Terimleri Sözlüğü