Eğitim Sitesi

Septisizm (Kuşkuculuk, Şüphecilik) Nedir? Septisizm (Kuşkuculuk, Şüphecilik) Hakkında Kısaca Bilgi

Septisizm (Kuşkuculuk, Şüphecilik) Terimi Hakkında Bilgiler

Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimi Olarak Septisizm (Kuşkuculuk, Şüphecilik):

Kuşkucu Pyrhon (Piron), verilen her yargının çelişiği için de güçlü nedenler olduğunu söyleyerek, hiçbir konuda kesin yargıya varılamayacağını ileri sürer. Duyumcu (Sensüalist) kuşkuculardan Sextus Empricus'a göre doğru bilgi olanaksızdır. Çünkü; aynı şeyler farklı insanlarda farklı etkiler yapar. Her insan duyu bakımından farklı yaratılmıştır. Algılar, içinde bulunduğumuz duruma göre değişir.

 

    Benzer Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimleri

    Kültürleşme: Farklı kültürden olan birey ve grupların belli bir kültürel etkileşime girmesi ve karşılıklı etkileşim sonunda her ikisinin de değişmesi durumu.

    Embesil (Budala): Yaklaşık 20 - 49 zeka bölümüne sahiptirler. Belirli oranlarda da olsa gereksinimlerini karşılayabilirler. Yeme, içme, giyinme, soyunma gibi becerileri kazanabilirler. İleriki yaşlarda da 5 - 6 grubundaki çocukların davranışlarını gösterirler.

    Klinik Psikolojisi: Davranış bozukluklarının tanı (teşhis) ve tedavileri ile ilgilenir. Zeka, kişilik, akıl sağlığı sorunları olan, bu yüzden çevreye uyum zorluğu çeken insanların tanı ve tedavisi için teknikler geliştirir.

    Rantiye: Üretime katkısı olmadan kira ve faiz geliri elde ederek yaşamını sürdüren kişi.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimleri Sözlüğü