Eğitim Sitesi

Şems Nedir? Şems Hakkında Kısaca Bilgi

Şems Terimi Hakkında Bilgiler

Tarih Terimi Olarak Şems:

Güneş

 

    Benzer Tarih Terimleri

    Sünnilik: Hz. Muhammed'in sünneti ile sahabe ve tabiin topluluğunun belirlediği inanç biçimine dayalı mezheplere verilen ortak ad. İran, Irak ve Yemen dışındaki Müslüman ülkelerde çoğunluğu oluşturan Sünniler tüm Müslümanların % 90'ını temsil etmektedirler. Hanefi, Hanbeli, Şafi ve Maliki olmak üzere dört sünni mezhep vardır.

    Engizisyon: 1- Ortaçağda batı ülkelerinde, Katolikliğin katı inançlarına karşı gelenleri ya da uymayanları sapkın sayarak cezalandırmak için kurulan kilise mahkemesidir. 2- Orta Çağda Hıristiyan dünyasında farklı inanç taşıyanları cezalandırmak amacıyla kurulan mahkeme. 3- Ortaçağ ve Yeniçağ'da Katolik Kilisesinin kendisine karşı gelenleri cezalandırmak için kurduğu dinsel nitelikli mahkemeler

    Haseki: Osmanlı Devleti'nde bir görevde eskimiş olanlara verilen addır.Bostancı Ocağı'ndaki küçük rütbeli subaşılara, sarayda padişahın gözüne ve gönlüne girmiş olan karavaşlara (köle kadın) da bu ad verilirdi.

    Nota: Bir devletin başka bir devlete ya da o devletin elçisine önemli bir siyasal konuyla ilgili olarak yaptığı yazılı ya da sözlü bildiridir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Tarih Terimleri Sözlüğü