Eğitim Sitesi

Santrifüj Nedir? Santrifüj Hakkında Kısaca Bilgi

Santrifüj Terimi Hakkında Bilgiler

Biyoloji Terimi Olarak Santrifüj:

Farklı yoğunluktaki sıvı ya da katı parçacıkların yoğunluklarına göre farklı hızlarda döndürme işlemi ile bir birinden ayrılmasının sağlanması.

 

Kimya Terimi Olarak Santrifüj:

Santrifüj, genellikle elektrikli bir motor yardımıyla sabit eksenli, dairesel dönme hareketi gerçekleştiren bir laboratuvar aletidir.Dönme gücüne göre için bulunan katıyı parçacıklar haline dönüştürme özelliğine sahip cihazlar arasındadır. dersimiz.com
Santrifüj, bir motorla olağanüstü bir dönme hareketi verilen ve bir sivi içinde süspansiyon hatta emülsiyon halindeki kati parçaciklara (hücreler, alyuvarlar, bakteriler) merkezkaç kuvvet uygulayarak ayrismalarini saglayan laboratuvar aletinin adıdır. Cihaz dakikada 10000 devire kadar çıkarak dönme hareketini istenilen dakika kadar çevirir ve istenilen maddeyi ayrıştırır.

 

Tekstil-Dokumacılık Terimi Olarak Santrifüj:

Ön kurutma işlemini yapan makine (Suyu uzaklaştırır.)

 

    Benzer Biyoloji Terimleri

    Sepaller: Çanak yapraklar. Çiçek örtü yapraklarının dış halkasını oluşturan ve genellikle normal yaprakları andıran yeşil yapraklar.

    Kambiyum: 1. Çift çenekli bitkilerin gövde ve kökünde yer alan, yeni odun ve soymuk tabakaları oluşturarak bitkinin kalınlaşmasını sağlayan ve meristem hücrelerinden meydana gelen tabaka. 2. Birçok trakofil bitkilerin gövde ve kökün de meristem hücrelerden oluşan ve bölünerek sekonder ksilem ve sekonder floem tabakasını yapan tabaka. 3. Bitkilerin iletim demetlerinde, bir ya da birkaç sıra meristematik hücre tabakasından oluşan, ikincil kalınlaşmayı ve enine büyümeyi sağlayan doku.

    Tümör: Hücrelerin aşırı çoğalmasıyla insan, hayvan veya bitki dokularında oluşan ve büyüme eğilimi gösteren yumru, ur.

    Granülsüz Endoplazmik Retikulum: Düz ER. Zarlarında ribozom yoktur. Steroid hormonların, lipitlerin, glikojenin sentezinde rol oynar. Özellikle kas hücrelerinde kalsiyum depo eder.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Biyoloji Terimleri Sözlüğü