Eğitim Sitesi

Mol Nedir? Mol Hakkında Kısaca Bilgi

Mol Terimi Hakkında Bilgiler

Biyoloji Terimi Olarak Mol:

Gram kütlesi molekül ağırlığına eşit olan bir kimyasal madde miktarı, kendisini oluşturan atomların atom ağırlıkları toplamıdır.

 

Fen Bilimleri Terimi Olarak Mol:

Avagadro sayısı kadar tanecik taşıyan madde.

 

Kimya Terimi Olarak Mol:

Avogadro sayısı kadar tanecik bulunduran madde miktarı.

 

Mutfak - Yemek Terimi Olarak Mol:

Yumuşak. Katıyla yumuşak arası. Ekmek hamuru sertliğinde.

 

Beden Eğitimi ve Spor Terimi Olarak Mol:

Kimya'da Avogadro sayısı kadar atom ya da molekül içeren miktar.

 

    Benzer Biyoloji Terimleri

    Kromoplast: Bitkilerde sarı, kırmızı, turuncu renkli pigmentleri taşıyan plastidler.

    Endodermis: Bir sıralı hücre tabakasıdır ve köklerde bulunur. Nadiren gövde ve benzeri organlarda da görülebilir. Genç hücrelerin radyal çeperlerinde ince bir şerit halinde süberin ve lignin karışımı bir madde birikir ve daha sonra bu şerit alt ve üst çeperlerde de oluşur. Endodermiste görülen bu süberin şerite kaspari şeridi (casparian strip) denir. Kaspari şeridini genç dikotiledon köklerinde görürüz. Monokotiledon bitkilerde endodermisteki süberin birikimi daha özel bir şekil gösterir. Hücrelerin içe ve yanlara bakan radyal çeperlerindeki birikim daha fazladır. Böylece at nalı şekli dediğimiz özel şekil ortaya çıkar.

    Soymuk Borusu: Bitkilerde iletici hücreler olan, kalburlu hücreler ve kalburlu boru elementlerinden oluşan, besin iletimi, depo edilmesi ve destek görevlerini yapan doku. Floem

    Adhezyon: Suyun bulunduğu yüzeydeki başka moleküllere tutunma kuvvetine adhezyon denir. Adhezyon sayesinde topraktan çekilen su gövdede yukarı doğru taşınırken ksileme tutunur ve aşağıya inmesi önlenmiş olur.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Biyoloji Terimleri Sözlüğü