Eğitim Sitesi

Sanat felsefesi Nedir? Sanat felsefesi Hakkında Kısaca Bilgi

Sanat felsefesi Terimi Hakkında Bilgiler

Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimi Olarak Sanat felsefesi:

1- İnsanın meydana getirdiği eserleri ele alan, sanata dair yaratmaların ve zevklerin anlamını inceleyen bir felsefe dalıdır. Sanat felsefesi sadece sanattaki güzellikle ilgilenir.

2- Sanatın, sanat ürünlerinin ve sanat beğenilerinin özünü, anlamını konu alan felsefe dalı.

 

Sanat Terimi Olarak Sanat Felsefesi:

Sanatın niteliğini irdeleyen düşün dalı.

 

    Benzer Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimleri

    Devalüasyon: 1-Bir devletin ulusal parasının yabancı paralar ve altın karşısında değerinin düşürülmesidir. Yüksek enflasyon yaşayan devletlerin dış borçlarının artması sonucu, ulusal paranın değeri resmi olarak düşürülür. Bu değer düşürme işleminde IMF, Dünya Bankası gibi uluslar arası finans kuruluşlarının zorlamasının etkisi büyüktür. 2- Ulusal para değerinin, altına ya da dövize göre düşürülmesi. Değer düşürümü. 3- Enflasyon sonucunda mal veya hizmete olan ihtiyacı gidermek için ülke ithalata yönelir. Bu durumda tıkanan ihracatın (dış satım) arttırılması için paranın değerinin altın ve döviz karşısında düşürülür. Devalüasyon, ülke parasının yaşadığı bu ani değer yitimidir.

    Enstitü: Bir üniversiteye bağlı veya bağımsız bir kuruluş olarak genellikle araştırma yapan ve bazı durumlarda öğretime de yer veren eğitim kurumu.

    Algısal Değişmezlik: Duyusal alıcılar düzeyindeki farklılıklara rağmen nesnelerin parlaklık, renk, büyüklük ve şekil bakımlarından değişmez olarak algılanması.

    Geçerli Çıkarım: Öncüllerin doğru olması hâlinde sonucun zorunlu olarak çıktığı çıkarım.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimleri Sözlüğü