Eğitim Sitesi

Role Nedir? Role Hakkında Kısaca Bilgi

Role Terimi Hakkında Bilgiler

Denizcilik Terimi Olarak Role:

Gemide olması muhtemel değişik durumlara veya tehlikelere zamanında ve yerinde müdahale etmek maksadıyle personele verilen değişik görevler. 

 

    Benzer Denizcilik Terimleri

    Baston Brakili: Ana cıvadra üzerindeki bastonun sabit tutulması için cıvadra ile baston üzerine sarılan zincir veya halat. 

    Abli: Bumbaları veya yarım serenleri iki yana (sancak veya iskeleye) çevirmek, düşey durumda tutmak ya da ortaya alarak bağlamak için seren cundalarından sancak veya iskeleye alınan donanımlardır. Seren ve bumba cundalarından aşağı iki tarafa inen halatlar.

    Koç Boynuzu: 1- Baş ve kıç omuzluklar ile mataforaların üzerinde bulunan ve halat volta etmek için kullanılan boynuz şeklinde iki kulaklı madenler.  2- İşaret savlolarının, selviçelerin ve buna benzer sabit olmayan donanımların bağlanmaları ve kullanılmadıkları zamanlarda neta durmaları için küpeşteler ve alabandalar üzerine sağlamca monte edilmiş çatal şeklindeki, maden veya sert ağaçtan yapılmış malzemedir.

    Neta: 1-Gemi dahilinde dağınık olan her hangi bir yeri düzeltmeye ve temizlemeye neta etmek denir. 2- Muntazam, düzgün, tertipli veya emniyetli anlamına gelir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Denizcilik Terimleri Sözlüğü