Eğitim Sitesi

Radıyallâhu Anh Nedir? Radıyallâhu Anh Hakkında Kısaca Bilgi

Radıyallâhu Anh Terimi Hakkında Bilgiler

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimi Olarak Radıyallâhu Anh:

Daha çok Eshâb-ı kirâmdan birinin ismi anıldığı veya yazıldığı zaman söylenen ve yazılan "Allahü teâlâ ondan râzı olsun" mânâsına duâ, hürmet ve saygı ifâdesi. İki kişi için Radıyallahü anhümâ, ikiden fazlası için Radıyallahü anhüm denir.

 

    Benzer Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimleri

    Millet: Din, dil, tarih, kültür, ülkü birliği olan insan topluluğu.

    Hacca Gitmenin Şartları: 1-Müslüman olmak. 2-Akıllı olmak. 3-Ergenlik çağına girmiş olmak. 4-Özgür olmak. 5-Ekonomik durumu yeterli olmak. Hacca gidecek kişinin borçlu olmaması, kendisinin ve ailesinin yeme, içme ve barınma ihtiyaçlarını karşılamış olması.(Bu ihtiyaçlara asli ihtiyaçlar denir) 6-Yol güvenliği bulunmalı, yolda savaş bulaşıcı hastalık gibi güvenlik sorunu olmamalıdır.

    Vaftiz: 1- Hıristiyanlıkta yeni doğan çocuğa ilk günahı silmek ve onu Hıristiyanlaştırmak amacıyla yapılan kutsal işlem. 2- Hıristiyanlara göre çocuğun ve hıristiyanlığa yeni giren kimsenin dine yeni girme şartı sayılan suya sokma merasimi

    Rehin: Vesika, güvence olarak bırakılan mal; alacaklının yanında, borçlu kimsenin bir mal bırakması. Alacaklı kimse, tayin edilmiş vakitte alacağını alamazsa, alacağını o maldan tahsil edebilir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimleri Sözlüğü