Eğitim Sitesi

Prim Nedir? Prim Hakkında Kısaca Bilgi

Prim Terimi Hakkında Bilgiler

Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimi Olarak Prim:

İşçinin bireysel olarak veya bir grup içinde üstün çaba göstererek başarılı bir şekilde yapmış olduğu işi ödüllendirmek için ödenen ek bir ücrettir.

 

İnşaat Terimi Olarak Prim:

Mal sahibi ile yüklenici arasında yapılan sözleşmede öngörülen temel hedeflerin aşılması halinde mal sahibi tarafından ödül biçiminde yükleniciye yapılan veya yapılması gereken ödeme.

 

Futbol Terimi Olarak Prim:

Takımdaki oyuncuların yenerek ya da beraberlikle bitirdikleri bir karşılaşmadan sonra takımlarından aldıkları para armağanı.

 

    Benzer Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimleri

    Yerleşme Alanı: İmar Plan sınırları içindeki yerleşik ve gelişme alanlarının tümüdür. Diğer bir değimle, imar planlarının kapladığı alandır.

    Hukuka Uygunluk Denetimi: Eylem ve işlemlerin ilgili kanun, tüzük, yönetmelik ve diğer mevzuata uygunluğunun denetimidir.

    Avans: 1) Alacaktan bir kısmının vaktinden önce ödenmesi. 2) Bir iş veya hizmetin yerine getirilmesi için iş veya hizmetin yapılmasından önce verilen para, öndelik.

    Demokratik Devlet: Halkın devlet yönetimine katılması temeline dayanan devlet düzeni. Çoğulcu, katılımcı, parlamenter rejime dayalı kamusal yönetim biçimi.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimleri Sözlüğü