Eğitim Sitesi

Polen Nedir? Polen Hakkında Kısaca Bilgi

Polen Terimi Hakkında Bilgiler

Coğrafya Terimi Olarak Polen:

Bitkilerin çiçeklerinden çıkan toz şeklindeki tohum

 

Fen Bilimleri Terimi Olarak Polen:

Çiçek tozu.

 

Biyoloji Terimi Olarak Polen:

Tohumlu bitkilerin mikrospor kütlesi. (dölleyici erkek eleman)

 

Sağlık-Tıp Terimi Olarak Polen:

Bitkilerin üreme zincirinde görevli olan tozudur. Polen taneleri genellikle mikroskobik boyutlardadır. Polen tozu binlerce polen tanesi içerir.

 

Arıcılık Terimi Olarak Polen:

Bkz. Çiçek tozu.

 

    Benzer Coğrafya Terimleri

    Ulusal Saat: Ülke sınırları içinde ticaret, ulaşım, haberleşme gibi hizmetlerin yürütülmesinde karışıklık çıkmaması için ülke içinden geçen bir meridyenin yerel saatini ortak saat olarak seçilmesi ile belirlenen saattir. Ortak saat.

    Biyomas: Bir basamaktaki mevcut enerjinin gözle görülür şekli. Herhangi bir anda ortamda bulunan canlıların ağırlığı. Biyolojik kütle.

    Granit: İç püskürük bir taştır. Kuvars, mika ve feldspat mineralleri içerir. Taneli olması nedeniyle mineralleri kolayca görülür. Çatlağı çok olan granit kolayca dağılır, oluşan kuma arena denir.

    Ay'ın evreleri: Ay Güneş'ten aldığı ışınları yansıttığından ve Dünya'nın etrafındaki hareketinden dolayı farklı şekillerde görülmektedir. Ay'ın değişik şekillerde görülmesine Ay'ın evreleri denir. Ay, Güneş ile Dünya arasına girdiğinde, Ay'ın karanlık yüzü Dünya tarafında olur. Bu durumda Ay'ı göremeyiz. Ay'ın bu evresine yeni ay denir. dersimiz.com Yeni ay evresinden yaklaşık bir hafta sonra Ay'ın Dünya'ya bakan yüzünün yarısı görülür. Bu evreye ilk dördün denir. İlk dördün evresinden yaklaşık bir hafta sonra, Ay'ın Dünya'ya dönük yüzünün tamamı görülür. Bu evreye dolunay adı verilir. Dolun Ay evresinden yaklaşık bir hafta sonra, Ay'ın Dünya'ya dönük yüzünün yarısı görülür. Bu evreye son dördün denir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Coğrafya Terimleri Sözlüğü