Eğitim Sitesi

Plazma TV Nedir? Plazma TV Hakkında Kısaca Bilgi

Plazma TV Terimi Hakkında Bilgiler

Teknolojik Ürünler Terimi Olarak Plazma TV:

Plazma ekranlar genelde kendi ışıklarını üretir. Bu, bir plazma TV'nin daha iyi bir kontrast oranı sunmasını ve yüksek hızlı videolara daha iyi tepki vermesini sağlar.

 

    Benzer Teknolojik Ürünler Terimleri

    USB: Cep telefonları ve diğer aygıtlar (PC'ler gibi) arasında veri transferi için sıkça kullanılan bir bağlantı eklentisi.

    İnç (”): (İngilizce inch ve çoğulu inches), 2,54 cm uzunluğundaki uzunluk ölçüsü birimidir. Cep telefonu ekranı, dijital fotoğraf makinesi ekranı, bilgisayar ekranı gibi ekranların büyüklüğü genelde bu İngiliz ölçü birimine göre ifade edilir. Televizyonun ekran büyüklüğü için de cm yerine bu ifade daha yaygın olarak kullanılır. Firmaların verdiği inç ile bunların cm olarak karşılığı zaman zaman birbirini tutmamaktadır. Mesela 40” bir televizyon için bir marka 100 cm yazarken başka bir marka 102 cm yazmaktadır. Farklar 1-2 cm’yi geçmez.

    Bitmap: Bir görüntü alanını ve her bir pikselin rengini belirler. GIF ve JPEG, bitmap içeren grafik görüntü dosya tipine iyi birer örnektir.

    Bookmark: Yer imi. Web ya da wap sayfalarında sık ziyaret ettiğiniz yerleri özel bir listeye ekleyip daha sonra hızlı erişmenizi sağlamak.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Teknolojik Ürünler Terimleri Sözlüğü