Eğitim Sitesi

Pestisid Nedir? Pestisid Hakkında Kısaca Bilgi

Pestisid Terimi Hakkında Bilgiler

Coğrafya Terimi Olarak Pestisid:

Bitki ve hayvanları zararlılardan korumak için mücadele amacıyla kullanılan kimyasal ilaçlar ve etki maddelerinden hepsini birden ifade etmek için kullanılan terim.

 

    Benzer Coğrafya Terimleri

    Türbin: Türbin, bir akışkanın enerjisini işe çevirmek için kullanılan alet.

    Aydınlanma Dairesi: Yeryüzündeki aydınlık bölge ile karanlık bölgeyi ayıran daire.

    Polye: 1-Karstik yörelerde dolinlerin birleşmesiyle oluşan ve tabanları genellikle tarım alanları olarak kullanılan geniş çukurluklar. 2-Karstik bölgelerdeki erime ovaları, Gölova 3-Karstik yörelerdeki genişliği birkaç kilometre olan, uzunluğu 20-30 kilometreyi bulan, hatta geçebilen ova görünümlü büyük karstik çukurlara polye denir. Türkiye'de özellikle Toroslar'da polyeler yaygındır. Örneğin; Akdeniz Bölgesi'ndeki Ketsel, Elmalı ve Akseki ovası birer polyedir.

    İzoterm Haritaları: Bir bölgede, eş sıcaklıktaki noktaları birleştiren eğriye izoterm denir. İzotermler yardımıyla çizilen izoterm haritalarından, bir bölgedeki sıcaklık dağılışı hakkında bilgi edinilir. Sıcaklık dağılışını daha iyi gösterebilmek için, bu haritalar sıcaklık basamaklarına uygun olarak renklendirilir. Sıcak yerler için kırmızının tonları soğuk yerler için mavinin tonları kullanılır.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Coğrafya Terimleri Sözlüğü