Eğitim Sitesi

Paralel Kenar Nedir? Paralel Kenar Hakkında Kısaca Bilgi

Paralel Kenar Terimi Hakkında Bilgiler

Yapı-Dekorasyon Terimi Olarak Paralel Kenar:

Karşılıklı kenarları birbirine paralel olan dörtgen.

 

Matematik-Geometri Terimi Olarak Paralel Kenar:

Karşılıklı kenarları paralel olan dörtgene paralelkenar denir. Yamuğun bütün özelliklerini taşır. Karşılıklı kenarlarının uzunlukları eşittir. Karşılıklı açılarının ölçüleri eşittir. Ardışık iki açının toplamı 180° dir. Köşegenler birbirini ortalar. Paralel kenarın iç açılarının ölçüleri toplamı 360° dir. Alanı bir kenarı ile bu kenara ait yüksekliğin çarpımına eşittir.

 

    Benzer Yapı-Dekorasyon Terimleri

    Doğal Taş: Cansız doğanın kendiliğinden oluşturduğu dere taşı, ocak taşı gibi taşlar. Doğada bulunan veya taş ocaklarından çıkarılan homojen yapılı, atmosfer etkilerine dayanıklı, yapımda kullanılmaya uygun olan taşlardır.

    Arşiv Çizimleri: İnşaat tamamlandıktan sonra, fiilen yapılan işi gösteren çizimlerdir (planlardır).

    Arduvaz: Yapraklar halinde dilinebilen, Siyah - gri - mavimsi killi şistten üretilen doğal taş çatı kaplama malzemesidir. Boyutlar ve şekil elde veya fabrikasyon olarak sağlanır.

    Çelik Bağlantı Elemanları: Çelik çatıların yapımında kullanılan elemanlar, düğüm noktalarında birbiriyle çelik birleştirme araçlarıyla birleştirilir. Bu araçlar: Bulonlar/Civatalar: Sökülebilen birleşim araçlarıdır. Kaynak: Çelik yapılarda ergitme yöntemiyle yapılan kaynaklı birleşimlerdir. Perçin: Konstrüksiyon için: Birleştirilecek çelik konstrüksiyon elemanlar, üzerlerinde açılan deliklerin perçin ile doldurulması ve perçin başlarının dövülmesi ile bağlanır. Kaplama yapmak için: Panel kaplama ürünleri küçük perçinler kullanılarak birbirlerine bağlanır. Vidalar: Çatı kaplama panelleri aşıklara veya birbirlerine matkap uçlu vidalar ile bağlanır.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Yapı-Dekorasyon Terimleri Sözlüğü