Eğitim Sitesi

Nafile Nedir? Nafile Hakkında Kısaca Bilgi

Nafile Terimi Hakkında Bilgiler

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimi Olarak Nafile:

Farz, vacib ve sünnet ibadetlerin dışında sevap kazanmak için yapılan ve ve Hz. Peygamber'in de yapmış olduğu tüm ibadetler ve davranışlar.

 

Hac ve Umre Terimi Olarak Nafile:

Farz ve vacip ibadetlerinin dışında sünnetler de dahil olmak üzere yapılan ibadetler.

 

Kur’an-ı Kerim Terimi Olarak Nafile:

Fazlalık, fazladan yapılan iş. Farz ve vacip dışında sevap kazanmak amacıyla yapılan ve Hz. Peygamber'in (s.a.v.) de yapmış olduğu ibadetler ve davranışlar.

 

    Benzer Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimleri

    Gıybet: 1. Çekiştirme, yerme, kötüleme. Bir kimsenin arkasından işittiği zaman hoşlanmayacağı şekilde konuşmak, Kuranı kerimde ölü kardeşinin etini yemeğe benzetilmiştir. 2. Kendimiz hakkında söylendiğinde hoşlanmayacağımız bir şeyi başka bir Müslüman'ın arkasından söyleme, onu küçültücü sözlerle anma. Dedikodu, çekiştirme, yerme, kötü sözlerle anma.

    Furkan: Furkân, Kur'an-ı Kerim'in diğer bir adıdır. Bu isim aynı zamanda Tevrat için de kullanılmıştır. Furkân kelime olarak iyiyi kötüden, doğruyu yanlıştan, helali haramdan, inananı inanmayandan ayıran ve gerçekleri açıklayan demektir.

    Amel: 1-Yapılan iş, fiil, çalışma, itaat, ibadet, dini bir emri yerine getirmek. 2-Bir kimsenin dinin buyruklarını yerine getirmek için yaptığı davranışlar.

    Ba's: 1- Diriltme, uykudan uyandırma, topraktan çıkarma, canlandırma, ihya. 2- Peygamber gönderme, elçi seçme. 3- Kıyametten sonra İsrafil'in sûra ikinci kez üfürmesiyle beraber Allah'ın insanları hesaba çekmek üzere yeniden diriltmesi, Yeniden diriliş hem ruh hem bedenle olacaktır. Ba's'a, ölümden sonra diriliş anlamında "basubadelmevt" de denir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimleri Sözlüğü