Eğitim Sitesi

Milat Nedir? Milat Hakkında Kısaca Bilgi

Milat Terimi Hakkında Bilgiler

Tarih Terimi Olarak Milat:

Güneş yılı esasına dayalı olarak hazırlanan ve Roma uygarlığı tarafından son şekli verilen takvimin adıdır. Hz. İsa'nın doğumu başlangıç olarak kabul edilmiştir. Bu nedenle takvime doğum anlamına gelen milat adı verilmiştir. Milattan sonraki tarihler günümüze yaklaştıkça rakamsal olarak büyürken, milattan önceki tarihler günümüze yaklaştıkça küçülmektedir.

 

Fen Bilimleri Terimi Olarak Milat:

İsa Peygamber'in doğduğu gün.

 

Sosyal Bilgiler Terimi Olarak Milat:

1. Hz. İsa'nın doğduğu gün.

2. Herhangi bir olayın başlangıcı.

 

    Benzer Tarih Terimleri

    Maşat Höyük: Tokat'ın Zile ilçesinin 20 Km. güneyinde bulu-nan höyüktür. Erken Tunç Çağı'nın II. Evre-sinden Demir Çağı'na kadar uzanan sürekli kültür katları bulunan, Hititler'den kalma bir tablet arşivinin de yer aldığı bir höyüktür.

    Teşrifat: Resmî günlerde ve törenlerde, devlet büyüklerinin makam ve rütbe sırasına göre yer almaları veya kabul edilmeleri. Protokol.

    Giyotin: İlk olarak Fransa'da kullanılan, ölüme mahkum edilenlerin başlarının kesilmesinde kullanılan bir alettir. Adını mucidi olan Doktor Guillotin'den alır.

    Ashab-ı Suffa: Suffa ehli, Hz. Muhammed'in mescidine bitişik, üstü örtülü ve etrafı açık bir meskende oturup Hz. Peygamberden ilim tahsil eden Müslümanlara verilen isim.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Tarih Terimleri Sözlüğü